Pris - Papilloner - Kig gerne forbi vores dejlige hunde

Gå til indhold
PRISPris på hvalpene er altid et ømtåleligt emne, mange tror at det er en guldgruppe at avle, men det er det BESTEMT IKKE.

Vejen til at få en avlstæve/avlshan er lang og dyr.

Hvis man vælger at skulle have ny avlstæve/han er man nødt til at kigge efter det bedste og det koster fordi de har skulle igennem de sammen udgifter som vi selv skal og der skal bruges penge til f.eks.

Dyrlægeregninger (mange for at sikre sig at alle har den fornøden sundhed i flokken), scanning, utralyd, røgten vacc., chip, PL-undersøgelse, alm. sundhedsundersøgelse, udvidet hundeforsikring (dette skal man have når man udstiller), registrering i DHR, parringsudgift, gentest, øjenlysning, div. formularer, medlem af DKK (kræves for at få stambog), Kennelmrk, masser af træning, udstillinger (hele landet), broudgifter, benzinudgifter, slidtage på hjemmet, medicin, dyreartikler, foder.  Nogen gange sker det at tæven skal have et kejsersnit. For at holde flokken sund og rask er man nød til få nye gener ind ved køb af nye avlstæver/hanner, samt div. udgifter.

At eje en hvalp/hund er en luksus ikke en rettighed

Ønsker man med garanti en ren Papillon er man nød til at have stamtavle (FCI/DKK) på den, ikke fordi en hund uden stamtavle ikke er sød og rar der er bare ingen garanti for at den er ren i 3., 4., 5., osv.led.

Trenden i øjenblikket er selvdesignerhunde, disse mennesker der avler disse hvalpe glemmer, at hver race har sine skavanker og disse skavanker arver de små hvalpe, det er en skrøne at "gadekryds" er sundere, de bliver syge ligesom stamtavlehunde, men med stamtavlehunde kender man racen og dens skavanker, som de bliver undersøgt/gentestet for,  med "gadekrydsene" kender man ikke anerne og derfor ikke hvilken skavanker den lille hvalp kan have i sig.

Tilbage til indhold